Uniţi de Întâi Decembrie!!!



Joi, 1 decembrie 2011, în scoarul Universităţii de Stat din Moldova a fost organizat un flashmob dedicat împlinirii a 93 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia.
Într-o societate suprasaturată de bârfe politice, glamur ieftin şi nonvalorile instalate în jilţurile prosternării, aveam nevoie de o gura de aer curat, de o clipă de reculegere şi regândire a lumilor(cea ascunsă şi cea percepută pin cele 5 simţiri).Trecerea de la un anotimp la altul, versurile poeziilor lui Bacovia şi Minulescu, privirile iscoditoare a ispitelor brunete şi marea dorinţă de afirmare, socializare şi comunicare, au dat imboldul de a ieşi din anonimat. Vorba cântecului, ne-am deşteptat, ne-am unit şi am hotărât să dăm mână cu mână, să transmitem concetăţenilor noştri şi fraţilor noştri de peste Prut, ca spiritul românesc şi românismul nu a murit, în cardul legal în care poate el să existe în Republica Moldova. Nu acuz pe nimeni de autovictimizare, dar îmi repugnă orice persoană limitată, indoctrinată, agresivă care trăieşte în pseodorealitatea comunistă, fiind exponentul politicii de deznaţionalizare, reprezentantul limbii şi poporului moldovenesc de tip stalinist antiromânesc.
Un moment istoric de o anvergură deosebită care a fost unul din cele mai insemnate evenimente ale istorie noastre naţionale, unirea tuturor provinciilor româneşti într-un stat naţional, odată cu dezmembrarea celor 3 imperii din jur: Imperiul Otoman, Rus şi Austro-Ungar. 93 de ani ne desparte de acele evenimente, pline de glorie şi binecuvântări, cinstim amintirea evenimentului şi a oamenilor care au realizat Unirea.
În Republica Moldova locuiesc nu doar români(moldoveni) dar şi comunităţile de ruşi, ucraineni, bulgari, găgăuzi, evrei şi alţii. Un stat european trebuie să promoveze unitatea în diversitate şi un raport intercultural, interetnic civilizat şi echitabil. Moldova te iubesc, îi mulţumesc Domnului că m-am născut aici şi îi urez României şi românilor la Mulţi ani, şi cele mai sincere urări de la rudele de peste Prut.

Comments

Popular Posts