Cei mai mulţi cred că lumea se reduce la persoana sau la infimul anturaj în care roiesc, uitând că pământul e rotund şi oamenirea a înregistrat acum câteva luni în urmă o populaţie de peste 7 miliarde de suflete. Nu sunt consumatori de droguri, nu fac prozelitism religios şi nu sunt persoane cu conturi interminabile prin bănci, sunt la fel ca tine, dar cu ceva mai mult capital, curaj, optimism şi dorinţă de a face ceva bun pentru lumea din jur. Este o acţiune demnă de tot respectul şi merită a fi cunoscută de cât mai multă lume. Cred că recunoştinţă persoanelor la care au ajuns aceste modeste ajutoare va ajunge în Olanda şi vor face înconjorul lumii. Love, peace, fraternity. Duminică, 1 aprilie 2012, înainte de a urca în avion, unul din olandezi mi-a spus: o Moldovă mai sănătoasă, mai zâmbitoare şi mai luminoasă, nu este un vis, ci poate fi o realitate la care poţi contribui chiar tu!!!
“For what it’s worth … it’s never too late, or in my case too early, to be whoever you want to be. There’s no time limit. Start whenever you want. You can change or stay the same. There are no rules to this thing. We can make the best or the worst of it. I hope you make the best of it. I hope you see things that startle you. I hope you feel things you never felt before. I hope you meet people who have a different point of view. I hope you live a life you’re proud of..." G.E.
Apr 2, 2012
Zâmbeşte Olanda te iubeşte!!!
Portocala Mecanică şi Ţara Lalelelor, Olanda, nu este doar ţara care are o economie puternică, o echipă de fotbal admirabilă şi locul în care consumul de droguri şi prostituţia este legalizată, este ceva mai mult. Oameni practici şi de o potrivă persoane cu un înalt spirit civic, o bună parte din studenţii olandezi sunt mebri a diverselor frăţii care printre altele susţin şi ample campanii de donaţii în ţările ex-sovietice şi cele din lumea a treia. Săptămâna trecută un grup de studenţi din Roterdam, membri ai fundaţiei Mara, au vizitat mai multe locaţii din Republica Moldova, donând seturi de medicamente şi echipament medical. Oaspeţii olandezi au vizitat mai multe şcoli internat şi spitale din Manta, Crihana Veche, Sângerei, Nisporeni dar şi Centrul Mamei şi a Copilului, şcoala internat nr. 5(unde învaţă copii cu dezabilităţi mintale) şi secţia medicală a penitenciarului din capitală. A fost o experienţă deosebită pentru mine şi mi-a părut nespus de bine când directorul unui internat ne-a comparat cu îngerii trimişi de Dumnezeu să-i ajutam pe micii suferinzi, a mărturisit Josh, unul din membri Fundaţiei Mara venit în Moldova. În acesta Chişinău primăvăratic plin de nuanţe gri şi cenuşii cei trei olandezi au reuşit să aducă zâmbetul şi câteva pete de culoare în sufletul oamenilor de aici. A fost o experinţă deosebită şi pentru mine, în una din zilele în care am avut plăcerea să fiu alături de acest grup în calitate de traducator şi GPS. Oameni deschişi şi cu o fire molipsitoare de optimism, au venit în acest colţ al Europei să îndeplinească misiunea primită în Olanda, toate cheltuilile de pe loc fiind suportate cu stoicism de "cei trei crai" de la Apus.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
-
Este nevoie de a rabdare, vointa si mult curaj pentru a citi o carte ce depaseste 6-900 de pagini. Desi nu aveam intentia sa ma laud am pac...
Vorba aia, de la noi porneste schimbarea!:) Deci bro, do the best thing you can do, and follow your dreams:)
ReplyDelete