Apr 5, 2012

Tentativă jurnalistică: Partea Întaîi, Două boabe de relaxare...

În intervalul 17 martie-22 aprilie 2012, Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie, găzduieşte expoziţia "Drumul Cafelei", dedicată celor pasionaţi de orient, misticism şi redescoperirea continuă a micilor plăceri ale vieţii.  



La 17 martie 2012, a avut loc vernisajul Expoziţiei "Drumul Cafelei", exponatele aparţinând colecţiei private a lui Alexandru Stucanov, unul din cei mai cunoscuţi coffe-man-i din Republica Moldova. Căldura, aroma şi gustul cafelei transcende spiritul uman în lumi şi epoci demult apuse. Boabele atent culese, prăjite cu pasiune şi răbdare se transformă ca prin minune în licoarea supremă de inspiraţie şi deliciu. Curioşii dornici să guste din filosofia cafelei, vor putea admira colecţia impresionantă a serviciilor de destinate acestei băuturi, ibrice de forme şi dimensiuni variate, precum şi o colecţie excepţională de fotografii pe această temă. "Una din cele mai bune cafele le fac turcii. Ibricul este pus într-o "tigăiţă" specială cu nisip fierbinte(este evitat contactul direct cu focul). Cafeau se aduce până la stadiul de fierbere de două ori, apoi se lasă să se aşeze. Aceasta îi oferă băuturii un gust mai puternic şi o aromă specifică. Abia la a treia fierbere, oaspetele gustă din băutura padişahilor", ne-a povestit Sergiu Niculiţă, cunoscător al tainelor culinare şi student în anul I la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării. O zi în care descoperi ceva nou, e o zi împlinită. Carnetul cu impresii al lui Alexandru Stukanov, aşteptă să-i completaţi paginile cu notiţele şi gândurile dumneavoastră. 

No comments:

Post a Comment