“For what it’s worth … it’s never too late, or in my case too early, to be whoever you want to be. There’s no time limit. Start whenever you want. You can change or stay the same. There are no rules to this thing. We can make the best or the worst of it. I hope you make the best of it. I hope you see things that startle you. I hope you feel things you never felt before. I hope you meet people who have a different point of view. I hope you live a life you’re proud of..." G.E.
Jan 5, 2012
Tinereţe fără bătrâneţe
Din cele mai vechi timpuri oamenii au crescut şi au copilărit cu poveştile cu Feţi-Frumoşi, Ilene Cosânzene, zgripţuroaice, oameni spâni, balauri furioşi şi animale, personagii fantastice. Care este deosebirea dintre povestirile copilăriilor frumoailese şi viaţa noastră de zi cu zi, pe care o petrecem care la tară, la birou, la masa de lucru cu un corp de lucru ce vrea să îţi prăfuiască ochelarii cu ditamai cunoştinţele ce izvorăsc din dimplomele lor, mai puţin din căpşoarele lipsite de striaţiuni şi materie cenuşie utilă dacă nu lucrului cel puţin pentru buna duspoziţie a grupului în care îşi întind cele opt ore de muncă.
Părerea mea este că poveştile populare nu sunt altceva decât o oglindire plastică a lumii în care noi trăim, căci potrivit filosofilor antici avem alte măşti aceeaşi piesă şi nimic din natura umană nu s-a schimbat de mii de ani doar forma şi ambaşajul s-a cizelat până acolo încât suntem ispitiţi să aruncăm valoarea în tomberon pentru o nulitate, hetairă, fiică a voluptăţilor, care va lasa în urma ei doar neant, goliciune şi deznădejde, dar oare asta căutam noi în cele mai dulci vise de împlinire ale copilăriei noastre, unde mai este coplilul din noi neăntinet şi sincer?
Baba Cloanţa de cele mai multe ori apare femeia de serviciu sau şefa care te face cu ou şi cu oţet cu şi fără de treabă, omul spân e prietenul de pahar, de discotecă, de saună si de distracţiuni diverse, care în momentul de cumpănă se face că bate vântul şi gaseşte-l unde nu este, zmeul este personajul cel mai interpretabil din toate plasmuirile mentalităţii colective, din punctul meu de vedere el poate lua forma unui posibil vis ori aspiraţie a noastră individuală spre care cu toţii tindem şi facem multe sacrificii pentru al ajunge, ca în final să ne împlinim şi acolo pe un piedestal sa fim incoronaţi cu un cu alta şi să fim răsplătiţi pe deasupra şi cu o Ileană Cosânzeană alături(pentru zmeu atât deocamdată):) Ok Ileana Cosânzeana, cine este ea în viaţa reală, o nalucă, fata mereu înaccesibilă, fata care te iubeşte de lângă tine şi tu nici habar nu ai de aceasta, persoana ai cărei inimă ai cucerit-o după lungi asedii, fata de ocazie sau este totul şi în acelaşi timp nimic din ce am amintit mai înainte, e pur şi simplu plazmuirea imaginaţia fiecăruia, care se poate sau nu regăsi în una din aceste impostaze, chiar daca nu în toate:))
Fi-ţi tineri şi fără de bătrâneţe, trăiţi prezentul aşa cum se cuvine, fiecare la timpul la anii şi la portofelul lui, timpul are tributul lui, sa nu fi-ţi datori nimănui cu nimic ca într-o pildă de acum vreo două mii de ani. Pax vobiscum!!!!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
-
Este nevoie de a rabdare, vointa si mult curaj pentru a citi o carte ce depaseste 6-900 de pagini. Desi nu aveam intentia sa ma laud am pac...
ai descris viata exact ca in poveste,iar fiecare erou din basm isi are un rol in viata noastra,caci daca nu ar exista,viata noastra r fi prea seaca si lipsita de momente mai placute sau putin placute,caci asta ne face mai puternici...Frumos ai redat Ion;)
ReplyDeleteOriginal...de fapt cred ca fiecare din noi,inconstient,tinde sa traiasca"for real" aceea poveste pe care au ascultato pe cind erau prichindei:)
ReplyDelete