Wolf of the wall street, insemnari post lectura

Tocmai am terminat lectura cartii lui Jordan Belfort, The wolf of the wall street. O carte pe cat de interesant pe atat de revelatoare asupra multitudinii realitatii in care traim. Adevarul cel mai simplu este ca dincolo de limitele geografice, diferentele sociale, politice si culturale, cine are a reusi in viata asta, nu are alta alternativa decat succesul sau moartea. In cazul lui Befort jucat incredibil de frumos de Leonardo Dicaprio in filmul regizat de Martin Scorseze, publicul larg a putut vedea excesele lumii antrenate in "luptele" de la bursa de valori din Wall Street, ascensiunea si prabusirile imperiilor financiare, jocurile de culise care imbogatesc peste noapte oameni si care pot ruina in totalitate state si natiune cum a fost cazul crizei financiare din 2008 efectele careia le resimte oarecum fiecare si acum dupa mai bine de sapte ani.
Jim Rhon spunea ca atunci cnad ne formam caracterul si personalitatea aem nevoie sa cumpanim cartile despre bine si rau. Operele si vietile lui Stalin si Hilter in opozitie cu activitatea si invataturilor lui Martin Luther King Jr sau Mahatma Ghandi, Vietile marilor artisti versus invataturile si vietile sfintilor parinti, caci niciodata nu este mai relevant adevarul si lectiile trecutului decand punand fata in fata cele doua extreme.
Limbajul folosit de autor si stilul prezentarii naratiunii in sine este deopotriva captivant si cu intorsaturi surprinzatoare, actiunea e cursiva cu urcusuri si coborasuri, clara sau opaca pe alocuri reiesind din cantitatea de droguri din venele personajului narator din momentele prezentate.
Cartea de pe noptiera, mai bine spus cartea din drumul spre serviciu a lui Jordan Belfort are unele momente in care surprinde trasaturile si atitudinile agentilor de vanzari de la bursa de valori, care dupa o introducere in lumea exceselor dar si a tehnicilor de vanzari de la Stradfor Oakland la finalul conversatiei cu clientii obtineau un categoric da. Filmul urmeaza fidel randurile cartii si tinind cont de actulitatea celor relatate internetul si youtube-ul e plin cu secvente video cu persoanele mentionate in carte, iar transformarile lui Mad Max in Sir Max mia-u placut in mod deosebit.
Lectura placuta

Comments

Popular Posts