Cinema mobil adus pe biciletă în Moldova


Interpretul de operă norvegian Torstein Sodal a traversat Europă pe bicicletă pentru a lansa astăzi proiectul  "Cinema Mobilă - Schimbare de atitudini şi stereotipuri cu privire la persoanele cu dizabilități în Republica Moldova." Caravana filmului va bucura copii şi adulţii din întreaga Moldovă timp de 34 de săptămâni.

Tenorul a mers pe bicileta din Norvegia pana in Moldova, astfel a reuşit să colecteze fonduri pentru proiectul Cinema Mobil. Începând de azi timp de 34 de săptămâini, de patru ori în şapte zile, vor fi proiectate desene animate şi filme pentru copii şi oamenii de la sate.  “Ne propunem ca cel puţin o dată pe săptămână oaspeţii noştri să aibă o experienţă pozitivă vizionând un film. Pentru aceasta avem tot echipamentul necesar, chiar şi o maşină de făcut popcorn. Prima proiecţie va avea loc miercuri, 4 iulie, la Casa internat nr. 5 pentru copii cu dezabilităţi din Orhei.

Torstein Sodal venit a vizitat ţara noastră prima dată în 2003. Atunci a dorit să facă câteva înregistrări cu tenorii locali, pentru aşi impulsiona carierea muzicală în Norvegia. Interpretul şi-a schimbat intenţiile după ce a vizitat internatele de copii cu dezabilităţi, hotărându-se să îi ajute. Astfel a fost organizat mai multe concert de binefacere pentru aceşti copii la Teatrul de Operă şi Balet, la unul din ele Torstein Sodal cântând în duet în română cu Victor, un copil de la şcoala internat din Orhei.

Partenerii proiecultui sunt  Centrul Speranţa din Chişinău şi Ministerul Muncii, Protecției Sociale şi Familiei.

Comments

Popular Posts