bucuria de a trai

In viată aceasta există prea multe lucruri de nimic care transforma existenta intrun stilbde viată distinct, intr-un modus vivendi despre care altui scriu după asta cârti, povestiri si amintiri de epoca. Azi mi-a smuls un coleg de munca primul meu fir cărunt, fapt care m-a pus pe gânduri, bucurandu-mă deopotriva
Sunt bucuros pentru ca sunt născut in Moldova si am cunscut si prietenesc cu Ion Crudu, primar de Varzaresti, Dumitru Botea, specialist juridic pe la guvern, Stefan si Victor Nedelcu care au făcut dintr-o meserie o afacere, Andrei Rotaru, ici arhitect aici om de afaceri, Guz care face muzica si arta si reaminteste ca oamenii ca dansul si alti prieteni de ai mei ramasi acasă misca Moldova din loc. O miscam si noi cei ramasi acasă deopotrivă chiar daca aportul nostru se reduce uneori printr-o ciudata aruncare a zarurilor la un simplubcolac de salvare a economiei naţionale.
Incostient si visător pana nu demult incercam sa lupt cavdon Quijote cu morile de vânt pe străzile Chisinaului, făcând năzdrăvănii gen flashmob-uri si alte chestii in spiritul aventuros al lui Huckel Berryfin sau Tom Soyer. Bătând înainte de astea caladarimurile târgului Iesilor pe la cârciumile si bodegile, locurile au găsit maxima inspiratie politicieni si scriitori care au marcat destinele unei întregi natiuni vitregite de sortii politici. Bolta Rece, Ciric, Golia, Taverna, Casa de cultura a studenților, Zdob si Zdup, Doina Carpatilor si Atrag(au fost doar câteva frânturi din viată boema de la Iași).
Pasind pe pământ american am prins din zbor rock-ul undergraund cu Social distorsion, Flighconcords, Tenacious D si alţii am dejghiocat moldovenește cu ce se manaca visul american de la hamburgerul de la mac pana la mustangul de epoca super dotat. Hipikt poate nu am ajuns dar sa povestim cate in cer si stele la focul de tabara in muntii stancosi, sau ghicind tipul de plante si in bezna întunericului alpin răcoros de septembrie, la care mai adaug si muzica jam la chitara a unui om cu suflet si chip de cowboy, viliza de amintiri si,impresii a trecut cu greu vama JFK Otopeni.
Iar ca la mijloc de trăiesc in emiratele astea cu omeni si impresii care se leagă in scanciobul norocului, azi pierzând pentru a renaste mâine de dreptul miliardar cu tot alaiul de facilitati masini, femei, hoteluri de lux, avion privat sau apartament in Burk Khalifa. Arheolog, sociolog, lingvist, jurnalist, chitarist sau moldo-pricalist, viată e plina de necunoscute si mistere si frumoasa,si interesanta ne-o face.,doar noi in gând si in fapte, altfel nu îmi pot explica vacanta,mea,de zece zile in Sri Lanka, unde am facut-o pe,Indiana Jones sau John MC Cook.
Bucuriile minore ne fac viată fericita iar gândul,ca totii ai mei sunt sanatosi bine, o zeama ala Moldova venita din senin si un coniacioc Calarasi după Sf Nicolae, incarca bateriile la maxim si lasa in urma lor încă o etapa grozava in care ideile prind aripi pentru a fi plantate si crescute pământ moldovenesc.
Reslir deci exist, si fiecare clipa ascunde bucurii si surprize neimavinabile, încearcă si vei reusi!!!!

Comments

Popular Posts