WONDERLAND a place of the dream, succes and happyness, your place to be in!!!

Wonderland este un concept în plin proces de constituire, care își propune dezvoltarea aclităților și abilităților individului de a se realiza deplin în viață. Termenul de a fi împlinit deși este ambiguu, și este definit de fiecare persoană în parte într-o manieră cu totul și cu totul deosebită, însă unele caracteristice se repeta la biss de-a lungul istoriei până în prezent. Începând de la oamenii peșterilor și ajungând la omul epocii informaționale, absolut toți au râvnit la un confort personal satisfăcător și decent, au armonizat balanța emoțională și construind binele personal au contribuit la propășirea celor mai oropsiți.
Într-o lume tot mai poluată mediatic, anumite seturi de cunoștințe și aptitudini înăscute, dobândite și cultivate pot contribui la relansarea unei producții cinematografice de succes în care regizorul și actorul principal ești chiar tu însuți.
Fiecare om merită o a doua șansă, merită să primească susținere și încurajare pentru ca visul cel mai frumos al copilăriei să prindă contur și să-l călăuzească în drumul său spre cuceriririea fericirii, căci acel care dăruiește este persoana care dobândește cu adevărat cel mai mult. 
Potrivit statisticilor proiectele de dezvolatare personală de popularizare a succesului și a istoriilor de reușită au căpătat o amploare tot mai mare în Occident, schimbând destinul a milioane de oameni. Libertatea exprimării și toate avantajele oferite de sistemul democratic de organizare a unui stat modern, trebuie canalizate în folosul fiecărui cetățean în parte. Fiecare guvernant urmărește consolidarea bazelor economice și a bunăstării statului pe care îl conduce, cel puțin în teorie, menirea mijloacelor de informare în masă și al organizațiilor non-guvernamentale pe lângă multe altele este și acela de a oferi societății mai multe opțiuni și modele bazate pe valori general umane, menite să creeze o armonie socială, o comunitate activă, omogenă, în care fiecare individ să fie conștient importanța sa, in procesul guvernării și a transformărilor social-economice a comunității și a tării în care locuiește.
Mulți tineri îi admiră pe artiștii pop-rock, sportivii de performanță, oamenii de afaceri celebri, politicieni harismatici dar puțin și-au pus temeinic întrebarea cum au reușit și ce este de făcut în plan concret pentru a ajunge asemenea lor. Totul este posibil, chiar și demonatrea clișeelor și limiteleor de percepție impuse sau autoimpuse sunt primele trepte ce duc la piedestalul oamenilor celebri. Asociind celebritatea și succesul cu valoarea și meritocrația și nicidecum cu snobismul și parvenirea de orice natură sau culoare.

Într-o prezentare a Tedx Chișinău, Octavian Țîcu, fost sportiv de performanță și profesor de  istorie cu o pregătire intelectuală solidă, susținea că sportul este un domeniu de activitate în care invinge meritocrația și care oglindește în mare mentalitate și starea de spirit a unei societăți și a unei țări în ansamblu.
https://www.youtube.com/watch?v=l4GCPKjI-pw  
Cred că practicare sportului este nu doar o modalitate de a fortifica sănătatea, dar și o întreaga filosofie de viață, o șansă nesperată a unor tineri excepționali din punct de vedere fizic, dar și o soluție a mai multor probleme de ordin social, așa cum ar fi rata înaltă a fumătorilor și a consumului de aclool în rândul tinerilor. Popularizarea sporturilor în masele largi prin campanii sociale susținute sunt doar unele măsuri care vor aduce roadele sale în plan mediu și îndelungat. Cel mai elecvent exemplu sunt statele occidentale în care fotbalul, basketul, luptele libere, boxul și alte activități sportive instituționalizate, având un sistem de management sofisticat au făcut posibile valorificarea unor talente precum cele ale lui Samuel Eto, Roberto Carlor, Leonel Messi, Cesc Fabregas, Cristiano Ronaldo și mulți alții.
 Marile idei sunt acela care au schimbat fața omenirii și adevăratele valori și nicidecum tonele de aur, argint și nestemate importate angro din coloniile de peste mări. Ideile frumoase, organizarea temeinica a acțiunilor a volutarilor și a profesioniștilor pe segmentele necesare promovării acestor concepte, mult, foarte multă muncă și perseverență sunt elementele cheie menite să încunueze aceste proiecte cu succes, iar fața societății moldovenești se va transforma profund. Ne mândrim cu ospitalitatea noastră, bucătăria tradițională, cramele subterane, locurile pitorești și într-un viitor nu prea îndepărtat cu tot mai mulți oameni născuți și crescuți în Molova care au devenit celebri pe toate meridianele micuței noastre Terra.



Comments

Popular Posts