Cămașa care ți se potrivește...

Niciodată nu este prea târziu să fii cine îți dorești să fii, dar oare câți din noi știu cu precizia polizorului de diamante ce își dorește cel mai mult de la viață, cine vrea să devină și dacă ceea ce dorești cu o intensitate arzătoare în clipa de față, după o clipă va rămânde doar un moft, o toană sau o rătăcire conjunctuală.
În piesa complexă a societății fiecare individ își asumă anumite roluri care se intercalează se suprapun se completeză reciproc și treptat zidesc limite de percepție, de conduită social, etc, etc, îmbăcând astfel straie ori prea largi ori prea mulate pentru caracterul și temperamentul tău. Toți se nasc egali, doar că până la pubertate fiecare copil este imbibat cu uleiurile și sucul genealogic, tranmis prin educația din familie, ferecând nemărginitul sau redirecționad puterile creatoare într-un anumit sens.
Viața unui om este ca un shopping, pentru cineva intr-un magazin cu o singura vitrina(un singur cerc de prieteni sau cunoscuti, aceeași localitate, țară, munca irascibilă și agasantă, aceiași mentalitate a oamenilor ignoranți, hrăpăreți, șmecheri și lunecoși). Un magazin cu aceleași lucuri pe care le știi deperost pe dinafară, pe care le visezi noapte, de care ți-e silă și care din lașitate sau lene, le schimbi unele cu altele. Natura umană rămâne aceiași de la un capăt de pământ la altul dar aparențele care îi deosebesc, odată înțelese pot face diferență din a dori și a face, din a avea toate și a fi puctul de referință a multe. Viața acestora din urmă este un periplu lejer, la pas ușor dar conștient într-un mall cu mii de vitrine, bunuri și servicii utile dar de cele mai multe ori inutile, bibelouri și accesorii, menite să dea valoare nulității. Oamenii pe care îi întâlnește aici sunt din țări diferite cu educație, scara de valori, filosofie a vieții și comportament intrapersonal și social total diferite de ale sale. Este un fel de diving într-un arhipelag de corali cu o floră și faună diversă. Iar dacă în bocceau educației părinteși a fost pusă undița alături de abilitatea de a pescui, omul va avea o garderoba colorată, un curcubeu de trăiri și lecții de viață, care volens nolens, distinge în cele din urmă menirea sa în viață, cămașa potrivită și rolul principal pe care trebuie să-l joace cu maximă intensitate în schemele încâlcite ale ping-pong-ului social.
 Doar tu ești responsabil de cămășile pe care le porți, de scheletul ascuns în garderogă sau în minte, iar pentru a reuși să nu irosești timpul fericiți sunt acei care se trezesc la timp și fac schimbarea care în timp produce diferență între cei de sus și cei de jos. Închei prin a dori tuturor să-și găsească cât mai curând propria cămașă...

 

Comments

Popular Posts