Cum a început totul...

La început era cuvântul, cam așa începe una din cele mai interesante cărți din Noul Testament, dar pentru fiecare în parte parcursul acestei vieți este mereu călăuzit de o forță nevăzută care îl poartă de mânuță până la cripta funerară.
Cum a început totul, simplu, fără prea mare tam tam, aș spune chiar mai mult dintr-o întâmplare și putea fi oriunde. Într-o rutieră supraaglomerată în timp ce ne grăbeam fiecare în drumul său, într-un trolebuz cu ferestrele înghețate în timp ce prin tavanul ruginit picurau lacrimile fulgilor topiți de intensitatea bătăilor inimilor noastre. Putea să fie oriunde și oricum, aievea sau în vis, într-o oglină tulburată de degetul unui zburător, sau întalniți la fundul unui ulcior de apă în pragul Sânzienilor sau a sărbătorii Sfântului Andrei când mânată de curiozitate ți-ai luat inima-n dinți și ai hotărât să vezi cum funcționează vechile credințe populare și nu ai dat greș. Într-o sală goală de bibliotecă în care căutai același volum de poezii, proză sau mai știu eu ce alt titlu beletristic. Se putea întmpla ca întâmplător să greșesc adresa și să-mi deschidă ușa ochii, buzele și chipul care odată și pentru totdeauna mi-au alungat liniștea și somnul până nu am ajuns să trăim în același univers.
Putem fi prezenți în viața oamnilor ca o nălucă ireală, ascunși în spatele unor fotografii ăn care am ieșit perfect datorită îndemânării fotografului, ca aparatului foto, a combinațiilor armonioase de umbre, raze și culori sau a unui photoshop mânuit cu dexteritate. Putem să trăim în sufletul unui om ca într-un hotel azi ești mâine cine știe, iar această stare de lucruri fără a o realiza există fără a o ințelege conștient până la urmă.
Totuși lucrurile au stat pentru noi oarecum altfel, zic asta cu fermitatea omului care crede și știe că doar tu singură ai fost zămeslită și conceputa, unica din întreaga lume, singura din cele peste trei sau patru miliarde de femei din lume să îmi fii jumătatea, sufletul pereche. Iar eu la rându-mi nu am găsit astâmpăr și tihnă, colindând lumea în lung și în lat până la prima noastră întalnire, când o voce tainică a inimii mi-a șoptit asta e și căutările mele îndelungate au luat sfârșit.
Trăiam totuși în două lumi paralele dar în aceeași viață, dorința de a explora necunoscutul, de a încerca limitele puerilor noastre fizice și spirituale ne-au extins într-atât de mult orizonturile încât o simplă existență cotidiană, o micuță Moldovă, un singur continent, întregul pâmân a început să ne pară prea strâmte și limitatea. Am sădit fiecare în sufletul celuilalt sămânța adevărului, cuvântul, gandul, care inițial era mic și neînsemnat dar care odată cu trecerea timpului a devenit piatra de temelie a unei pasiuni și iubiri statornice, arzătoare, intense, capabilă să declanșeze apocalipse și să aducă acalmia în mijlocul celei mai infioratoare furtuni de mare.
Trăiam în lumi foarte depărtate dar care se inerpatrundeau deopotrivă, fiecare cu micile lui necazuri, griji cotidiene, pasiuni și șicanale, preferințe muzicale, vesmitenatare, gustări preferate, localuri, cărți, timp liber, căci niciodată nu poți sta cu un om care îți este identic, extremele se atrag și formeză un tot întreg remarcabil. Pentru că este o adevărata binecuvântare să te trezești cu ea sau el în gaînd și primul surîs de dimineață să i-l dedici lui/ei, când ieși afară în soare și vântul cald îți mângâie chipul să stii că același vânt rece, înghețat în alt colț de lume mușcă o sărutate persoanei dragi în aceiași clipă, iar asocierile fără număr ca un ecou să reflecte sufletul celuilal așa cum pânzele apelor refelctă eternitatea universului.
De ce tocmai el/ea pentru simplul motiv că iți plac micile lui gesturi, ticuri verbale, cum își arcuiește sprâncenele sau cum gesticulează cînd îți povestște ceva în care își pune întreaga ființă și inteligență. Pentru că te face să râzi și să te simți în siguranță. Pentru că atunci când te sprută îi place să o dacă pe copilul/la și îți mușcă dulciu buzade jos. Pentru că vă plac filmele de aventuri și ați promis unui altuia să faceți în doi cele 100 de lucruri pe care fiecare trebuie să le facă într-o viață, și le vei face dar numai și numai cu el/ea te simți că prinzi aripi și totul este implinibil, lumea se așterne la picioarele voastre ca un Sancho Panzza gată să-ți implinească toate dorințele. Pentru că doar cu el/ea ai înțeles până la urmă ce-i cu aia iubirea, și toate dedesubturile și pedeasuprele unui amor intens de la preludiu la orgasm și revenirea la realitate a fost tot atât de lină și suavă precum și urcușul în Olimpul dragostei, oriunde v-ați afla, într-o colibă uitate de lume din junglele tropicale, într-o garsonieră dintr-un megapolis supraaglomerat și mereu grăbit, într-un spațiu rustic înconjurați de miresmele fânului proaspăt cosit, pe o plajă pustie, oriunde și oricum, mână în mână pășind împreună surîzând ca Adam și Eva îmbătați de fiorii dragostei. Dragoste în mașină, în parc, la bucătărie, oriunde și oricând căci tocmai ineditul și noul fac ca adrenalina și plăcerea să dea fiorii de prima dată....



Cum a început totul, banal, straniu, firesc, nu știu cum a fost dar faptul în sine a contat căci de atunci încoace soarele e mai soare, lumina stelelor mai intensă și viața o poveste cu feți frumoși și ilene cosânze, nelipsiți sunt și oamenii spâni, balaurii și zmeii, babele cotoroanțe și găștile gen Flămânzilă, Setilă, Gerilă, Păsărilă, caii fermecați și răsplățiel împărătești după ce am trecut prin sită și dârmon prin varii încercări.
Și totuși cum a început totul, îți las ție să completezi povestea care e incompletă fără gândurile, ideile, surâsul, ochii și buzele tale...
Imagini: http://www.topwallpapersdesktop.com/wp-content/uploads/2013/03/romantic-lovers-wallpapers.jpg

Comments

Popular Posts