CinCi ianuarie spre CinCi dimineața

Nici nu am sesizat cat de repede trece timpul când pedalezi cu repeziciune în cursa șobolanului în care rutina și puținul garantat au așternut o stavilă de pâclă asupra lumii în ansamblu și a posibilităților să realizezi mai multe și mai mult. În toate paharele de prin labirinturile încâlcite ale lunii decembrie am întrezărit scântei de adevăruri, care m-au pus la zid și m-au mitraliat până nu am prins lecția și am plonjat într-un uppercot și-un longshoot de game point. Toată masa critică care s-a revărsat asupra acestor rânduri, le-au făcut mai rarifiate și mai seci, visele sunt frumoase doar atunci când atitudinea și pragmatismul relizării țelurilor promise urmează cu migala furnicilor, perseverente și constante, în titanica lor muncă de a ridica un furnicar gigant.
           Cuvântul este mai presus de toate și promisiunea odată făcută trebuie ținută chiar dacă ți-o iei în freză foarte urât după ce te-ai incăierat într-o bataie absurdă, pentru un prieten care la beție e un cretin și jumătate, alcoolul înoaie genunchii dar întărește cu certitudine simțul camaraderiei. Cuvântul este cartea de vizită care așterne spini sau petale de trandafiri în drumul vieții, totul depinde de modalitatea de a servi propriile ambiții, calități și aptitudini mediului prin care-ți croiești drumul în viață. Cuvântul nu realitatea de facto creează prima impresie, cuvântul nu pumnul termină o neînțelegere și așterne pacea, cuvântul nu banii te ridică în ochii oamenilor și atrag invidia neputincioasă a celor muți. CUVÂNTUL, CUVÂNTUL, CUVÂNTUL!!!
          Fiecare moment prin care trece ființa umană are un scop bine definit și oamenii care îi înconjoară preiau și la rândul lor își pun aprentă asupra individului din acest grup social. Fără prea mare tam tam readuc aminte vechiul proverb popular, prieteniile rele strică obiceiurile bune, la care putem completa că tocmai datorită acestor prietenii indivizii descoperă și alte dimensiuni ale vieții și a realității de care au auzit doar la televizor sau au citit prin reviste, ziare sau prin internet. Acest joc de va-ți ascunselea cu astfel de oameni este ca un tango pe o linie de înaltă tensiune și ca o sabie cu două taiușuri ridicată deasupra capului. Ispita de a întra în acest tumult imbietor plămădit cu plăceri carnale și psihedelice imediate, izbesc în plină figură nasul omuleanului din care-i țășnește sângele-n puhoaie, obligat să aleagă imediat și aiurit una din cele două drumuri, pasul înapoi sau marșul cadențat cu fanfară și balauri imaginari de-a lungul liniei albe înhalate pe nas ce sfârșește-n brațele păroase ale Infernului.
        Aniversările și trecerile în noul an s-au dat nebune în scrânciob în zilele premergătoare evenimentelor, consumându-se subit, într-o abordare diametral opusă celei încetățenite în creierii normali ai unui individ din țara în care cea mai populara băutură începe cu litera șî, șîbere, șîrachiu, șîvin. șîconiacioc șîwiskey, șî-încă și mai șî-încă.
       Înaite de a scrie acest material am citit ra recomandarea unui priten un articol on-line, nu mă dau în vânt după articolele prea întinse dar acesta chiar m-a captivat, un articol interesant, dureros de adevărat și direct. care e redactat în limba rusa, chiar merită să încercați să-l citiți în română. http://karpachoff.com/5-zhestokikh-istin-kotorye-sdelayut-vas-lu/?fb_action_ids=10202865930153992&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=[632534920138098]&action_type_map=[%22og.likes%22]&action_ref_map=[]http://karpachoff.com/5-zhestokikh-istin-kotorye-sdelayut-vas-lu/?fb_action_ids=10202865930153992&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=[632534920138098]&action_type_map=[%22og.likes%22]&action_ref_map=[]

Comments

Popular Posts