Reinventând realitatea

Stăteam zilele acestea și răsfoiam cartea Calugărul care și-a vândut Ferrari-ul și dintr-o dată mi-au trecut prin minte toate cărțuliile frumoase pe care le-am citit în ultima perioadă de timp. Întrebările firești ce este bucuria, fericirea, care este rostul omului în viață și cum trebuie trăită existența sub soare ca la ultima filă să închizi ochii cu un profund sentiment de împăcare și împlinire sufletească. Totul și toate au fost, sunt și vor fi la fel, numai că atitidinea soscietății și a individului față de lumea înconjurătoare urmează un debil joc de dute-vino echivalent cu nebunia unui pacient dintr-un ospiciu.

Care este prețul net al unei țigări, bine, al unui pachet de țigări, tutunul, hârtia, filtrul, ambalajul, transportul și documentația? Care este venitul net, câți euro cenți, bănuți picură în buzunarul proprietarilor corporațiilor în fiecare secundă, de la primuf fum inhalat 24 de ore împrejur de la un colț de lume la altul. Cine a avut bani se îmbogățesc continuu cine au puțin sărăcesc îmbogățindu-i pe primii, înhalând fumul de țigară, mâncând produsele cancerogene sau îmbibate cu chimicate, zdrobind bucuriile și nefericirile trecătoare cu un pahar de wiskey sau altă tărie ficatul. Modul sănătos de viață nu apare doar ca o necesitate fizică și spirituală, a devenit un trend și un mod de gândire și comportament social într-un timp ultra-grăbit, bombaradt de informație și dezvelit de suflet și metafizic. Iar dacă se stinge și ultimul cărbune al sentimentului spiritual atrofiat în negura exceselor și a goane-i după fleacuri, cu certitudine sfârșitul, dezastrul este aproape.

Reinventând realitatea, reinventându-ne pe noi înșine, zilnic, minut cu minut, putem aduce din gând în fapt cele mai frumoase vise și experiențe pe care doar câțiva cutezători reușesc.

Comments

  1. Salut. Ma numesc Anatolie Barba. as vrea sa am o discutie un pic mai detaliata si mai profunda cu tine. Am intentii mari in dezvoltarea Comunitatii Moldovenilor din Emirate. Te rog sa ma contactezi, daca ti se pare interesant. 0569461787

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts